De Stijlfactorij beschikt over meerdere werkplaatsen en ateliers waar met diverse materialen wordt gewerkt. In de werkplaats wordt vooral met hout en metaal gewerkt. Ook is er een textielatelier waar producten met de naaimachine of met de hand worden gemaakt. Sommige producten worden van restmateriaal gemaakt, bijvoorbeeld barkrukken van sloophout met een zitting van oude fietsbanden. Voor andere producten worden nieuwe materialen ingekocht. Deze mooie mix van producten en materialen zorgt ervoor dat er voor iedere klant een mooi product te maken is.

De flexibiliteit en de ruimte in de werkplaats van de Stijlfactorij zorgt voor een rustige werkomgeving voor onze deelnemers. Zij hebben allen een verschillende zorg- of ondersteuningsvraag en  onze persoonlijke begeleiding zorgt voor een fijne werkplek op maat. Al geruime tijd hebben we voor verschillende deelnemers een werkervaringstraject of een werkplek voor dagbesteding geboden. 

Onze deelnemers, zorgprofessionals en vakmensen werken samen aan tal van projecten en opdrachten. Het werk is afwisselend en elke opdracht is anders: denk aan relatiegeschenken en kerstpakketten, interieurontwerp en inrichting, lassen e.a. metaalbewerking, het opknappen van meubels en het maken van tassen en kussens. Op deze wijze worden onze deelnemers betrokken bij het 'echte' werk waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met ieders niveau en behoefte.

 

Nieuws