Rendiz heeft een uniek conceptplan uitgewerkt voor de herbestemming van de SIF Hallen op het industrieterrein in Panningen. Het oude SIF-gebouw krijgt in de herbestemming mogelijkheden voor evenementen, educatie, productie en beleving. Daarnaast is er volop aandacht voor duurzaamheid en groene energie, die niet alleen voor de SIF hallen beschikbaar zijn, maar ook voor de ondernemers en bewoners in de buurt. Samen slim en innovatief aan de slag met groene energie is daarbij het uitgangspunt, waarbij flinke besparingen kunnen worden gerealiseerd. Met dit project wil Rendiz een voorbeeld zijn van innovatief én sociaal ondernemen.

Bij de herinrichting wordt kritisch gekeken naar duurzaamheid, cyclisch energiegebruik met andere partners in de regio Panningen, sociale, maatschappelijke en commerciële doelstellingen. Bij de doorontwikkeling staat het leven aan de basis. Het draait om het leven “vieren”:

  • Evenementen; het aanbieden van een bijzondere locatie voor grote bedrijvenbijeenkomsten, conferenties en evenementen
  • Educatie; les en trainingsprogramma’s gericht op preventie en belevingseducatie (door ervaren leren en trainen, zoals BHV en verkeerstuin)
  • Een bijzondere omgeving: mogelijkheid voor ontmoeten, ontspannen, mindfullness en afscheid in de vorm van een crematorium
  • Productie; productiehal van o.a. C3 Living (productie tiny houses) en de Stijlfactorij (houtbewerking en werkplaats)


Wethouder Paul Sanders (VVD) is blij dat er nu eindelijk een goed plan lijkt te liggen. SIF heeft de gemeente in het verleden al heel wat geld gekost. Sanders liet in het verleden al weten dat het om 1,4 miljoen euro ging. „Er waren meerdere gegadigden voor het gebouw, maar het plan van Broekmans vonden we het beste. Mooi dat er eindelijke een nieuwe bestemming komt.”

Het plan wordt de komende periode verder uitgewerkt en besproken met gemeente Peel en Maas, de provincie en de lokale ondernemers op het industrieterrein. De planning is om op korte termijn te starten met de realisatie van het project.

 

 

Nieuws