De Stijlfactorij beschikt over meerdere werkplaatsen en ateliers waar met diverse materialen wordt gewerkt. In het textielatelier worden vooral producten met de naaimachine of met de hand gemaakt. Ook is er een werkplaats waar veelal met hout en metaal gewerkt wordt. Sommige producten worden van restmateriaal gemaakt, bijvoorbeeld tassen en kussens van oude spijkerbroeken. Voor andere producten worden nieuwe materialen ingekocht. Deze mooie mix van producten en materialen zorgt ervoor dat er voor iedere klant een mooi product te maken is.

De kleinschaligheid van het textielatelier van De Stijlfactorij blijkt een uitstekende werkomgeving voor deelnemers met diverse zorg- en ondersteuningsvragen. Al geruime tijd hebben we voor verschillende deelnemers een werkervaringstraject of een werkplek voor dagbesteding geboden. De persoonlijke begeleiding maakt dat zij weer een volwaardige plaats innemen in de samenleving.

Onze deelnemers, zorgprofessionals en vakmensen werken samen aan tal van projecten en opdrachten. Het werk is afwisselend en elke opdracht is anders: denk aan relatiegeschenken en kerstpakketten, interieurontwerp en inrichting, lassen e.a. metaalbewerking, het opknappen van meubels en het maken van tassen en kussens. Op deze wijze worden onze deelnemers betrokken bij het 'echte' werk waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met ieders niveau en behoefte.

 

Nieuws